کاهش قطع گاز کشور، ثمره سوآپ گازی با ترکمنستان-راهبرد معاصر
کامبیز میرکریمی، عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

کاهش قطع گاز کشور، ثمره سوآپ گازی با ترکمنستان

کامبیز میرکریمی، عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اجرایی شدن پروژه افزایش ظرفیت سوآپ گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از مسیر ایران گفت: سال گذشته در مناطق شمالی کشور میزان قطعی گاز بسیار کم بود و این موضوع نتیجه ثمربخش بودن تفاهنامه‌ها در زمینه سوآپ گاز و مباحث مرتبط به پتروشیمی است.
کامبیز میرکریمی؛ عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
کد خبر: ۲۳۶۹۲۹

کاهش قطع گاز کشور، ثمره سوآپ گازی با ترکمنستان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آیت الله خامنه ای (حفظه الله)، رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین روز سال ۱۴۰۳، که به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است، از مسئولان دولتی خواستند در زمینه مسائل خارجی بایست تفاهم‌نامه‌هایی که با کشورهای طرف ارتباط اقتصادی امضا می شوند و چندان تأثیری ندارند، به قراردادهای حقوقی قابل اجرا تبدیل شوند.

همت مسئولان مربوطه باید در زمینه تسریع در تجارت و صادرات به ترکمنستان باشد، هرچند تحریم ها به ویژه در بخش بانکی روند را کند کرده است


بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران از سال 1400 تاکنون در دولت سیزدهم با ترکمنستان و دیگر کشورها تفاهمنامه هایی امضا کرده است که ظاهراً تاکنون به سند رسمی تبدیل نشده اند و خبری درباره ادامه توافقات مشاهده نشده است. ایران و ترکمنستان خرداد 1401 در  دیدار آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان و همتای ترکمنستانی ۹ یادداشت تفاهم در زمینه های مختلف امضا کردند که اگر عملیاتی شوند، گام مهمی در راستای تفاهم تجاری – اقتصادی با همسایه شمال شرقی ایران خواهد بود.

 
کامبیز میرکریمی، عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه درباره امضای تفاهم نامه همکاری میان ایران و ترکمنستان در حوزه های حمل و نقل، پتروشیمی و صدور روادید به «راهبرد معاصر» گفت: بعد از امضای تفاهم نامه میان ایران و ترکمنستان شاهد گشایش هایی در حوزه حمل و نقل به ویژه توسعه وسایل ترابری سنگین همچون تریلی بودیم، زیرا این وسیله برای نخستین بار از کریدور شمال-جنوب و مسیر جمهوری آذربایجان برای حرکت به سمت آسیای میانه یا شرق روسیه انتخاب شد.


وی افزود: آن زمان به برخی شرکت ها اعلام شد، مسیرهای کریدور برای تردد و صادرات باز است و شاهد بودیم اقدامات قابل توجهی انجام شد، اما توسعه حمل و نقل برای رسیدن به آمارهای مدنظر باید در داخل کشور جدی گرفته و به صورت کارشناسی دنبال شود تا شاهد اجرایی شدن توسعه صادرات با ترکمنستان باشیم.


عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه درباره پروژه افزایش ظرفیت سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان از مسیر ایران عنوان کرد: سوآپ گاز و مباحث مرتبط به پتروشیمی خوشبختانه عملیاتی شده است، به نحوی که سال گذشته در مناطق شمالی کشور میزان قطعی گاز بسیار کم بود.


میرکریمی گفت: همت مسئولان مربوطه باید در زمینه تسریع در تجارت و صادرات به ترکمنستان باشد، هرچند تحریم ها به ویژه در بخش بانکی روند را کند کرده است. مسئولان مربوطه اکنون باید به دنبال راهکارهایی برای دور زدن تحریم ها به ویژه در زمینه بانکی و همکاری با صرافی ها در ترکمنستان باشند.


وی تصریح کرد: در زمینه صدور روادید برخی سخت گیری ها همچنان به قوت خود باقی است؛ هرچند این موضوع در دو کشور یکسان است و فقط به ایران ارتباط ندارد؛ به همین دلیل وزارت امور خارجه در زمینه تسهیل صدور روادید برای رانندگان کامیون هایی که سهمیه صادراتی دارند، بیش از پیش فعالیت کند و با دولت ترکمنستان رایزنی های بیشتری انجام شود.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار